31 Mayıs 2009 Pazar

Bitki Cayi


Ben cay hayatta icmem! Milli iceceklerim sicak olarak kahve (tercihim oncellikle turk kahvesi!) soguk olarak sodadir. Turk kahvesine de sodaya da ayrana da hasret kaldim. Ama bir de kahve tutkumdan kacmak icin kullandigim kurtaricim bitki caylari var cok ozledigim!!

Ben mideden rahatsizim azicik, o nedenle gunde 1 kupadan (ofisteki kupam bidon boyutlarinda bir de) fazla kahve icmemeye ozen gosteriyorum (tamam, en azindan deniyorum!) Cay da icmeyince geriye bir tek bitki caylari kaliyor :) Bu kategoride de evde demlenmis limonlu-karanfilli adacayi uzerine tanimam ama gel gor ki isyeri icin daha pratik cozumler lazim :D Son yillarda sanirim boyle bir 'dogalliga ragbet' furyasi sebebiyle bu bitki caylari baya cesitlendi, cok da iyi oldu! Ben de her cesitten topluyorum ofiste hopurdetmek icin :)

Aslinda lipton hep takildigim bir marka degil ama dun alisveriste oyle denk geldi. Yukarida gordugunuz cesitler arasinda favorim erik-tarcin, mutlaka deneyin!!! Kokusu da cok hos, insanin icini aciyor.

Bir de bu resimde olmayanlardan elmali yesil cayi ve nar cayini tavsiye ediyorum!! Dogadan'indi yanilmiyorsam bir nar-cilek cayi var mesela muthis!!! Belediye tasinmadan once eski binada ofiste yaptigimda butun kat mis gibi kokuyordu :)) (ben soyleyenlerin yalancisiyim) ;p Elmali yesil cayi da yine evde kendiniz demlerseniz daha guzel oluyor, aromasi daha yogun cikiyor. Caykurun demlik icin yesil cayini elma kabuklari, tarcin ve karanfille demleyin! Eminim sizin de hosunuza gidecek...
Tinky ;)

5 yorum:

  1. ahh ne kadar teşekkür etsem az bebek :)) caykur yesıl cay sert gelıyordu, senın verdıgın tarıfle super otesi oldu!

    YanıtlaSil
  2. begenmene cok sevindim canimcim ;)) afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  3. bu papatya çayı artık bana da lazım bitirme hayatım ;)

    YanıtlaSil
  4. oooooooooooo bi de onay var ha?!?

    YanıtlaSil
  5. ask sen gel ben sana orjinallerini yapicam ;) bunlar ofis icin oyalamaca :p
    onay olmadan takip edemiyorum yorumlari, kotu amacli degil yani :*

    YanıtlaSil