22 Nisan 2009 Çarşamba

E.L.F Alisverisim

E.L.F (eyes lips face) urunlerinin hepsi 1$a satilan, internette makyajla ilgili sitelerde ismine siksik rastlayabileceginiz orta dereceli bir kozmetik firmasi. Link verdigim usa sitesinden Turkiye'ye gonderimi yok maalesef ancak uk uzantili Ingiltere web sitesinden gonderi yapiyorlar. Tabii fiyatlar sterlin uzerinden ve usa fiyatlarina gore daha yuksek.

Ilk kez alisveris yaprigim elf urunleri kargosu cabuk geldi. Once siparis listem: Kutikul kalemi(siddetle bekledigim urun buydu!), ruj paleti(paletteki renkleri kendiniz seciyorsunuz), far paleti (bunlarda kendi secimim 3 adaet), far paletinde bos kalan yere 1 adet allik, goz makyaji icin far fircasi ve blend(karistirma) fircasi, krem far (butter pecan rengi) ve bos far paleti(evdeki tek farlari toparlamak icin).

Fiyatlarini dusununce urunlerden cok yuksek performans beklemiyordum acikcasi. 1$lik malzemeler sonucta. Hatta kullandigim kampanya kuponu ile(bir alana ikinci urun %50) tanesi 75cent'e geldi.

Urunler orta duzeyde hakikatende. Cok kaliteli, cok super urunler degil acikcasi ama asla kotu de degil. Kesinlikle en az bizim yerli firmalar ayarinda. Beni sasirtan ambalajlari oldu. Keske fotograflarini cekip paylasabilseydim. Ancak toparlanma surecinde oldugumuz icin ve zamanin kisitli oldugu icin urunleri kargodan geldigi gibi ambalajlarini acip yerlestirmeye basladim. Haftasonu internet problemim oldugundan bu yazi baya gec yaziliyor. Genelde fotolari yaziyi yazarken cektigim icin bu fotolarda siparis ettigim urunlerin cogu yok :/ (far, ruj, allik, krem far). Neyse bu seferlik olanlarla yetinecegiz :) Tr donusu bir yazi daha yazarim belki elf'ye. Ambalajlarda kalmistim, sozlu olarak anlatayim foto olmadigindan. Her ruj, allik ve far kendi ambalajinda geldi tek tek. Ben hepsini once kutusundan sonra plastik kabindan cikarip paletlere yerlestirdim. Fircalarda tekli ambalajlarda geldi (ancak yukaridaki fotoda 3 fircayi tek bir ambalajda birlesmis olarak goruyorsunuz :p). Yani 75ente aldigim urunlerin her birinin bu kadar iyi ambalajlanmis olmasina sasirdim.

Su kutikul kalemine gelelim: Douglasta benzerinin 100tl'ye satildigini hatirliyorum. Sephorada yine benzer birsey 14$. Elf'ninki 1$olunca atladim tabi. Ancak super otesi bir sey beklemiyorum. Icinde cesitli yaglar olan kece uclu bir kalem (douglas ve sephoraninkilerde ayni). Sadece bu tur urunlerde onemli olan kece uctur! Uc ne kadar kaliteliyse o kadar uzun sure dayanacaktir. Elf'nin kaleminin ucu dogal olrak azcik dandik :p Fotografta ne kadar gorebiliyorsunuz bilmiyorum ancak ozellikle daha once benzer daha kaliteli bir urun kullandiysaniz farki anlamissnizdir diye tahmin ediyorum. Kisa omurlu ancak hergun bir tane bile kullanip cope atsam 100tl'ye 2aydan fazla kullanirim :D

Diger sasridigim olay hediye gondermis olmalari :D Oyle yuklu bir alisveris yapmadim gordugunuz uzere ancak foto da da goruyorsunuz (elf gift etiketi olan) kavunlu bir lipgloss gondermisler sagolsunlar! Kizdigim nokta ise 2 far fircasi siparisim yerine 2 kapatici fircasi gondermisler :/ Ya kardesim 3tane sey istemisim zaten hediye gonderene kadar siparisleri dogru koy kutuya :p
Benden kolay kolay kurtulamazsiniz bana yamuk yaparsaniz :p Hemen email attim. Yakinda ulke disina cikacagimdan yanlis urunleri geri gonderip yenilerini kargo ile bekleyecek zamanim olmadigini yazdim. Zamanim olsada 75 centlik urun icin 4$ kargo parasi vermezdim zaten! Pek umudum yoktu ama ertesi sabah email gelmis :D Yeni/dogru urunlerin ekspres kargo ile adresime gonderildigi ve yanlis gelen urunleri gule gule kullanmam yaziyordu :p Yani elf beni yine sasirtti ust duzey musteri memnuniyeti cabasi gostererek! Benden urunler degil ama sirket politikasi olarak 10 puani kaptilar!


Fircalari ve alligi daha denemedim. Lip gloss guzel yumusatiyor. Farlar baz ustune suruldugunde karistirmasi kolay ve renk veriyorlar. Rujlari tam denemedim ama renk vermeleri az gibi geldi bana. Paletlerin acilip kapanma mekanizmalari biraz dandik gibi cabuk lacka olup bozulacak sanirim. Krem far baya iyi, hatta aldiklarim arasinda en iyi urun. Bunlar ilk yorumlarim. Ama dedigim gibi cogu urunu daha tam anlamiyla denemedim. Deneme amacli surup hemen sildim, kaliciliklarini bilemiyorum. Kullandikca tekrar yorum yazarim. Ama fiyat/performans kiyaslamasinda kesinlikle iyi urunler diyebilirim.

Tinky ;)

6 yorum:

  1. Kutikul kalemiiii!! :D Iste bunu seviyor ve buyuk bir ozlemlee :p bekliyorum! :)

    Bana da dandik gorunmustu site ve fiyatlardan dolayi ama adamlar musteri menuniuyetine onem veriyorlar demek.

    Kusura bakma da simdi, bzm yerli urunlerden 1 dolara bulursan bana da haber verr! :D Gunluk kullan iste, daha ne! ;)

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullan canım.Kapatıcı fırçalarının birini ruj fırçası yaparsın,çok da güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  3. bu adsiz kim ya? :D oyle yapicam valla is gomedigi yerde aticam caniko!!
    ebvatacim :* her zamanki gibi super fikir canim! bayiliyorum senin yaraticiligina :) cok saol!

    YanıtlaSil
  4. Güle güle kullann
    Şu E.L.F 'den siftahı olmayan tek ben kaldım herhalde.Kütikül kalemi olarak ATU free shoplardan mavi bir kalem almıştım 7 euro ya(markasına bakmaya üşendim şimdi)3 yıldır kullanıyorum hala sapasağlam :D ve gerçekten etkili,aklında olsun ; )

    YanıtlaSil
  5. gule gule kullan tinkerbell ;)

    YanıtlaSil
  6. gule gule kullan tinkerbell ;)

    YanıtlaSil