6 Mart 2009 Cuma

Cildimdeki Dogallik


Yanlis anlasilmasin kozmetik urunlere kesinlikle karsi degilim hatta kullaniyorum zaten. Ama benim onceligim dogallar yani bitkisel yaglar :D Hem yuzumde hem ellerimde, kisaca tum cildimde...

Simdi 'yag' deyince herkes bir urkuyor. Hatta ilk duydugumda ben de 'zaten cildim yagli, yaglar benim cildime nasil iyi gelebilir ki?' demistim. Tam da sivilcelerden cok cektigim bir donemde kizlarla toplandigimiz 'lise bulusmasi'nda eczaci olanimiza danisiyoruz n'apsak bu sivilcelere?' diye. Eczacimiz kendi de az cekmedi bu minik canavarlardan. Bize bir seyler oneriyor ki araya ekonomist giriyor 'ben sonunda kesfettim' diyor ve basliyor anlatmaya sihirli formulunu :D Ben de boyle tanistim iste dogal bitki yaglariyla ve ekonomistcigimin kulaklari cinlasin hala cok da memnunum hatta ustune kendi bilgilerimi de katip zenginlestirdim urun listemi. Cok uzattim, basliyorum..

Oncelikle gul yagi.. Gul suyunun tonik ozelligini bilmeyen yoktur sanirim. Gul yagi da ayri bir alem efendim. Yagli ve karma ciltler icin bence vazgecilmez bir bitkisel yag! Ben ilk kullanmaya basladigimda daha sik uyguluyordum; hem sivilcilerimden dolayi hem de cildim daha bir yagliydi simdiye gore.. Yas ilerledikce genel olarak ciltteki yag uretimi azaliyor malum. Simdi nasil uyguluyorum? Iki sekilde. Birincisi aksam yuz temizleyicimle (ben Lancome Creme Mousse Confort kullaniyorum su siralar) temizledikten sonra pamukla tum yuzume asagidan yukari hafif dairesel hareketlerle uyguluyorum. Siz de yagli bir cilde sahipseniz yuzunuzu gul yagi ile sildikten sonra pamugun rengine bakin sasiracaksiniz! Cunku gul yagi ciltteki 'yag dengeleyici' etkisinden dolayi tam bir mucize :) Gul yagini ikinci kullanim alanim ise bir 'yok edici' olmasindan dolayi direk olarak sivilcenin uzerine! Evet deneyin ve gorun! Gece yatmadan once gul yagi emdirdiginiz pamugu sivilcenizin uzerine yara bandiyla yapistirin. Inatciligina ve boyutuna gore sabaha hafiflemis, ertesi gun icinde de gecmis oluyor minik canavarlar!(Herkesin cilt ozelligine gore farkli sonuclar olabilir ama benim tanidigim uygulayanlarin hepsinde sonuc pozitif ;) )

Ikinci kurtaricim kayisi yagi. Ya da kayisi, badem, zeytin yagi karisimi da olabilir. Bunlarin ozelligi de nemlendirici ve cildin yenilenmesine yardimci olmalari. Ozellikle o gun en azindan ogleye kadar makyaj yapmayacaksam (mesela pazar gunleri olabilir) bu yagi yine pamuga emdirerek yuzume uyguluyorum. Cildimin iyice emmesi icin zaman vermis oluyorum boylece. Haftada 2-3 kez uygulamaya calisiyorum bunu da. Kayisi yagi duzenli kullanildiginda ciltteki lekeri de gecirebiliyor.


Bir de ayda bi kac kez uyguladigim yaglarim var: elma yagi, avakado yagi, papatya yagi, portakal yagi gibi. Bunlar da cildin guzellesmesini ve aydinlanmasini sagliyor. Bu yaglari emdirdigim pamuklari buzdolabinda bekletiyorum ve daha sonra uyguluyorum. Uygulayinca ve cildiniz yagi emince hakikaten etkilerini farkediyorsunuz.

Iste bunlar benim hem dogal hem ucuz hem de etkili bir kac puf noktam. Ayrica bir tek ben degil esim de kullaniyor dogal yaglari. Bir sure Amerika'da baya bir sikinti cektik yokluklarinda ama canim kardesim saolsun 112 acil servis gibi yetistirdi imdadimiza 'dogallar'imizi :))

Unutmamak lazim makyaj saglikli ciltte guzel durur! :)

Tinky ;)

2 yorum:

  1. Ben de çok özeniyorum yağlara ama şu anda %100 doğal yağ bulmak neredeyse imkansız gibi birşey.Çoğu paraben içeriyor ve içeriği çok seyreltilmiş.
    Aslında Ebay'de var yüzde yüz doğal yağlar,bakmak lazım =))

    YanıtlaSil
  2. evet canim ya dogru diyorsun aslinda ama hic seyreltilmemis yaglar da hassas ciltlere alerjik etkili olabilir. Bana alerji yapmisti sanirim yine kayisi yagiydi ama emin olamadim :/ Bazi aktarlarda da satiliyor bu %100 yaglar fiyatlari tabii benim burada ornek verdiklerime gore daha fazla ama yine de uygun.. e-bay den haberim yoktu hemen incelemeye aliyorum ;) cok saol seker!! :D

    YanıtlaSil