2 Mart 2009 Pazartesi

DESTINation on my DESTINy


Destin --> Amerika'nin Florida eyaletinde Meksika Korfezi kiyisinda kucuk bir tatil kasabasi kendisi. Kendi halkinin deyimiyle 'Amerika'nin en sansli balikci kasabasi'. Bana gore ise hayatimin en uzun tatilini yaptigim, kar gibi bembeyaz ve 45 C derecede bile buz gibi kumlarina asik oldugum, okyanusla tanistigim, alisverise doydugum ve hayatimin doyamayacagim gunlerinin gectigi guzel sehir!


Teksas, San Antonio'dan tasinacagimiz zaman baya bir korkuttular gozumuzu 'oralar hep kucucuk kasabalar, alisveris yapacak dukkan bulamazsiniz, gidecek yer yok bir denizi var cok bunalirsiniz' seklinde konusmalarla. Ee ne de olsa San Antonio bi rivayete gore 7, bir rivayete gore 9. buyuk sehri Amerika'nin. Velhasil neredeyse aglayarak geldim Destin'e 2 gunluk yolu. Esime cok ozliycez San Antonio'yu deyip durdum (Destin'i cok biliyormus gibi..).




Ilk bakista ask bu olsa gerek! Destin! Aksam saatlerinde girdik sehre.. 15dk'lik kisa gezinti sonrasi (aldanmayin zamanin kisaligina, sehir dedigime bakmayin! burasi kucucuk kasaba) asik oldum Destin'e! Sonraki iki hafta 'orada alisveris yapacak yer yok' diyenlere kapak olacak sekilde alisveris yapmisiz ki bi sure 'mall'a gidemedik.. Yanlis anlasilmasin askilari, raflari karistirmaktan yorulduk da ondan :D


Ama insan nasil bir yaratiksa cennette yasasa orasi bile oylesine gelecek gozune bir sure sonra.. Ilk gunlerde her aksam kumsala giderken artik neredeyse haftasonlari bile usenir olduk. Simdi Turkiye'ye geri donus yaklastikca yeni yeni yineden kiymete biniyor Destin gozumde! Biliyorum bir daha kolay kolay istedigim zaman yunuslari izlemeye gidemeyecegim, okyanusun ustunden goremeyecegim gunesin batisini.. Tembellikten siyrildim basladim tekrar gezmeye..

Tinky ;)

7 yorum:

  1. hayding hayirli ugurlu olsun blogun, ilk yorum eden de ben oldum boylecene galiba, daha uzun yorumda yazicam bu ac gozlulugumden (ilk olmak icin) yazdigim yorumdur sayilmaz, emercensi sinavi var ona calismaya gideyorum dostum, selamlar...

    YanıtlaSil
  2. bu arada yunus fotografi ceksene madem var orda, bos insan, sepetinde bos walla yau senin... cix cix cix :S

    YanıtlaSil
  3. :D canimmm ilk yorumcum axl'im :+ yunus fotolari!! hmm blogum icin super bir fikir! sana basarilar o zaman! seviyorum seni UCUK insan! :)

    YanıtlaSil
  4. :)) Çok güzel ya resimler, bol bol isterim ben :D Yunus da isterim mall resmi de isterim, herşeyden isterim :P (görgüsüz mod on :P)

    Florida deyince akan sular durur valla :P Kalbim orda Palm Beach'te atıyo benim :( Biz de Teksas'ı (Houston) istiyorduk ilk başta, Baylor College için deliriyorum zaten, hayalim orada okumaktı.. Ama o kadar kötülediler ki Houston'ı San Francisco, Cali'ye yerleşmeye karar verdik.. Tabii bu krizden sonra benim burs bulmam imkansızlaştı biraz ama neyse bakalım..

    YanıtlaSil
  5. canim marjo'cum sen iyi bilirsin buralari aslinda anlatiyordur mustakbel enistemiz diye dusunuyorum!destin'e ne kadar hasta olsam da teksas'in yeri ayidir bende, houston'i da muthis trafigi ile hatirliycam sanirim :D
    Burs isi en kisa zamanda olur insallah nerden ne cikcagi belli olmuyo.. bizim bu amerika da hic hesapta yokken cikip sok etmisti bizi.. hele benim gelmem tam supriz oldu 3gun icinde gelisti her sey :D seninki de oyle birdan olur biter de sasariz hepimiz :))
    PS.yunus da mall da yolda geliyo ozaman :))

    YanıtlaSil
  6. ben de :D neredeyse hic donesim gelmiyor eskisehir'e :p annemler ve kardeslerim gelsin buraya... :))

    YanıtlaSil